La Revolta de les Urnes

La Revolta de les Urnes, de la fotògrafa Dolors Gibert i el periodista Carles B. Gorbs, és un documental fotogràfic i escrit, en forma d’exposició, sobre el “procés” sobiranista de Catalunya, des del seu inici l’any 2009 (consulta d’Arenys de Munt) fins a l’actualitat i que ha iniciat un recorregut cap a diverses ciutats europees i catalanes.

Durant aquestes exposicions s’han organitzat debats i conferències per tal de donar a conèixer més fidelment el perquè del conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol.

Aquest documental s’ha exposat a la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent (Catalunya Nord); Perpinyà (a la Sala-Palau Maylli, com a exposició alternativa a Visa pour l'Image); Brussel·les (Parlament Flamenc); Liège (Galeria d'Art ClairObscur); Chapelle des Armées a Amélie les Bains - Els Banys i Palaldà; sala d'exposicions de la Societat l'Amistat (El Casino) de Cadaqués; sala d'exposicions del Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries; sala d'exposicions Betharram d'Azpeitia (Gipuzkoa); sala d'exposicions del Centre Cultural Iortia d'Altsasu (Nafarroa); sala d’exposicions a Ca Revolta de València; pavelló municipal de Sant Julià de Ramis (5è aniversari de l’1-O), i com a exposició col·lectiva en la iniciativa Visca per la Llibertat en diverses i nombroses localitats de la Catalunya Nord.

El reportatge consta de més de 120.000 fotografies, documentades i arxivades cronològicament, de les quals s’han triat més d’un centenar en cada exposició –amb els seus corresponents peus de foto– a més de material audiovisual divers (uns 40 vídeos), plafons informatius, catàlegs o programes de mà, i també diferents elements iconogràfics com ara urnes d’Arenys de Munt i de l’1 d’Octubre, llaços grocs, cartells, etc.

A més de les exposicions, debats i xerrades, La Revolta de les Urnes edita llibres temàtics sobre aquest conflicte.

 

La Revolta de les Urnes, de Dolors Gibert i Carles B. Gorbs*

 

La Revolta de les Urnes – Exposicions realitzades i recull de fotos*

*Totes les fotografies i material de La Revolta de les Urnes pertanyen a Gorbs News i Dolors Gibert ©

**Si voleu fer una exposició, reportatge, xerrada, debats, passi de documentals o audiovisuals... contacteu amb nosaltres.

Plan de recuperación, transformación y resiliencia